Vinski bal 2019: Turistička organizacija i “Morič” pripremali vinogradarsku janiju

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – У оквиру овогодишњег Власинског котлића Туристичка организација је, у сарадњи са Планинарским друштвом “Морич”, организовала кување виноградарске јаније. За спремање овог традиционалног јела у власотиначком крају, које се готово по правило припремало у дане бербе грожђа, био је задужен кулинарски зналац Војислав Коцић.
По његовим речима, оригинални рецепт за виноградарску јанију, поред поврћа, подразумева јагњетину. Овом приликом, због количине јела које припрема комбиновао је свињско месо и јагњетину.
Као и прошле године, припремљена јела су поред планинара могли да пробају сви посетиоци Винског бала који су током боравка у Власотинцу обишли ово место. Поред виноградарске јаније, у Маричкином су кували купус, гулаш и рибљу чорбу. За припремање рибље чорбе био је задужен Новица Станковић и њему су стигле све похвале за кулинарско умеће.

Планинара из Алексинца, Сокобање, Ниша, Доњег Душника, Босилеграда, Сурдулице и Лесковца јуче  су посетили излетишта на самој обали Власине.
По речима Драгане Златковић, председнице „Морича“, планинари сваке године учествују у програму Винског бала, а преко колега из целе Србије промовишу највећу туристичку манифестацију у Власотинцу и зато многи планинара редовно посећују Власотинце у време ове светковине -преноси лист “Власина”.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: