Leskovac: Branko Ružić posetio 30. „Roštiljijadu“ i razgovarao sa gradonačelnikom

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић данас је посетио Лесковац. Ружић је и ове године у пратњи градоначелника Лесковца др Горана Цветановића и председника Скупштине Александра Ђуровића прошетао централној улицом на кој су постављени штандови поводом одржавања туристичко-гастрономске манифестације Роштиљијаде. Том приликом, на конференцији за медије, министар Ружић је поручио да је Лесковац локална самоуправа у којој се већ годинама реализују значајни пројекти и додао да је Роштиљијада једна од ретких манифестација у Србији коју сваке године посе више стотина хиљада посетилаца.
„Роштиљијада промовише традицију и културу југа. Она је бренд, не само Лесковца, већ читаве Србије“, истакао је Ружић.
Министар се осврнуо и на одличну сарадњу са Лесковцем и додао да је ово министарство спремно да увек помогне и подржи реалицију пројеката и подсетио да је новац улаган у СРЦ „Дубочица“. „Значајни пројекат који ће се уз подршку министарства реализовати на територији Града Лесковца уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе је постављање видео надзора. Вредност пројекта износи око 150 милиона динара“, најавио је министар Ружић и нагласио да Влада Републике Србије на челу са председником Републике Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић води рачуна о регионалном развоју читаве земље.
Пре обиласка штандова на Роштиљијади у кабинету председника Скупштине, министар Ружић имао је састанак са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем и председником Скупштине Александром Ђуровићем који је окарактерисао као веома плодоносан, и оценио да сарадња Лесковца и министарства даје добре резултате – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor