Лесковац: Председник Републике Александар Вучић обишао стадион „Дубочице“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је град Лесковац и заједно са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем обишао стадион Дубочица, где је планирана изградња новог градског стадиона. Обиласку стадиона присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Фудбалског савеза Славиша Кокеза.
Лесковац је први од шест градова у Србији који је председник Вучић посетио, а у којим се треба почети са изградњом стадиона. Приликом обиласка стадиона „Дубочица“ рекао је да ће радови на изградњи шест стадиона, у Суботици, Зајечару, Лозници, Kраљеву, Врању и Лесковцу почети најкасније у априлу.
“За годину и нешто дана, овде ће људи моћи да виде фантастичан објекат”, рекао је председник Вучић и истакао да ће добар стадион много значити грађанима у том делу Србије.“
До краја септембра биће завршен Пројекат за грађевинску дозволу, након чега следи техничка контрола пројекта.
Сви градски стадиони биће капацитета око 8200 седишта и пројектују се тако да испуњавају услове које прописује УЕФА. Време за реализацију пројекта је до 20 месеци“, рекао је председник и додао да ће бити уложено око 20 милиона евра по стадиону.
Председник је истакао да ће сви стадиони бити изграђени по међународним стандардима, покривени, са најмодернијим рефлекторима и да ће на њима моћи да игра репрезентација.
Након обиласка стадиона на терену са вештачком травом председника је сачекало много деце и спортиста громогласним аплаузом.
„Много сам срећан што сам данас у Лесковцу и за два, три месеца кренућемо са радовима и за мање од две године биће завршен модеран стадион. Драго ми је да овако много деце и тренера будућност везују за спорт. Децо драга, хвала вам што сте дошли у оволиком броју, обећавам да ће репрезентација Србије једну од три утакмице играти баш на овом стадиону.“
“Данас имамо више новца него раније. Дајемо свуда, морамо да развијамо земљу, да запошљавамо грађевинске компаније, да подижемо раст да бисмо могли да подижемо и плате и пензије. Оваквим пројектима развијамо фудбалску инфраструктуру, подижемо фудбалске центре, развијамо спортски дух код наше деце“, истакао је председник Вучић.
Он је навео и да је 11 стадиона у супер лиги реновирано и да се ствари у фудбалу мењају.
“Имали смо пуно успеха у фудбалу, играли смо светско првенство, нисмо имали снаге да победимо Швајцарску, али следећи пут хоћемо. Један тим игра Лигу шампиона, други Лигу Европе, Војводина је значајно јача, Ниш је јак, Чукарички је јак, Лучани, Напредак све снажнији…”, рекао је он.
“Ове године од новембра иду већа примања за људе у јавном сектору, за здравствене раднике. У Србији имамо 57.000 медицинских техничара, а заједно са око 1.000 техничара у социјалном сектору, то је око 58.000 и верујем да ћемо им повећати плате за 15 одсто”.
Председник Вучић је нагласио да је то значајано повећање животног стандарда, с обзиром да је инфлација годишње до два одсто. Kако је рекао, нешто ниже повећање, али исто веома значајно, ће имати и лекари.
Председник је најавио и да ће сви пензионери у Србији добити до краја године једнократну помоћ од 5.000 динара, као и повећање пензија од децембра или јануара. “Волео бих увек да можемо више да помогнемо најсиромашније пензионере”, рекао је председник Вучић.

Текст: predsednik.rs

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: