Agencija KomunikArt: LIFFE – Miloš Biković, glumac – konferencija za medije

Loading

LESKOVAC – Proteklo, prvo veče 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u sredu, 18. septembra obeležili su filmovi „Balkanska Međa“ Andreja Volgina i „Ti imaš noć“ čiji je autor Ivan Salatić, gost festivala, dok je glumac Miloš Biković, na tribinskom programu „U krupnom planu“, razgovarao sa festivalskom publikom u Bioskopu LKC.
Miloš Biković, koji je sinoć svečano otvorio 12. LIFFE festival, na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se na utiske povodom festivala: „U osnovi festivala je ono što je nevidljivo i što se teško može definisati, a to je ta magija živog kontakta, neka iskra koja je neophodna festivalu da bi bio živ, čak i kada govorimo o festivalima koji imaju velike budžete i glamurozne goste. Ako nema te iskre i te strasti, festival je mrtav. Ja sam sinoć osetio tu energiju i potrebu kod publike za kvalitetnim sadržajem, i mislim da je zbog toga ovaj festival tako uspešan. Svakako da iza toga postoji i veliki rad, ali mi je veoma drago što je Leskovac pokazao toliko visok nivo kulture, posebno kada imamo u vidu prethodni period u kojem je Srbija imala jednu dekadenciju i pad kad je u pitanju kultura.“
Miodrag Radonjić, glumac i ko-producent filma „Balkanska međa“ koji je sinoć prikazan nakon svečane ceremonije otvaranja, istakao je uspešnost festivala i potrebu da se on razvija i raste iz godine u godinu. „Meni je ovo druga godina zaredom da sam gost na festivalu LIFFE i drago mi je da vidim da se festival razvija i kreće se u pravcu u kojem će postati jedan od najznačajnijih u regionu uskoro“, zaključio je Radonjić.
Biković i Radonjić govorili su o nastavku filma „Južni vetar“ i istoimene serije čije se prikazivanje očekuje na jesen 2020. Glumci su tom prilikom rekli da im serija dozvoljava više dramaturškog prostora da naprave kvalitativan skok i da će se umesto dosadašnje priče o kriminalu, u seriji dotaći i ozbiljne kritike i dijagnoze društva. Među novim glumcima koji će se pojaviti u seriji su Miki Manojlović, Aleksandar Srećković Kubura, Ljubomir Bandović, Ivan Mihajlović, Vuk Kostić, Tamara Krcunović, Mladen Sovilj, Aleksandar Gavranić i drugi.
Publika će večeras, u četvrtak 19. septembra, u Takmičarskom programu moći da pogleda filmove “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” (Bioskop LKC, 19:30); Glumim, jesam (Narodno pozorište, 19h); “Sam samcat” (Bioskop LKC, 21:30); i “Kralj Petar Prvi” (Narodno pozorište, 21h), koji je ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oskar. U programu Studentski film, od 23h u Bioskopu LKC će biti prikazani studentski filmovi iz BiH i Slovenije.
U pratećem programu u Leskovačkom kulturnom centru, biće održana promocija monografije “Nebojša Glogovac” autorke Tatjane Nježić i otvaranje istoimene izložbe Maje Medić. U Bioskopu LKC će se, u okviru programa “U krupnom planu“, publici obratiti popularni hrvatski glumac Goran Bogdan.
Tamara Markić
PR Assistant
Agencija KomunikArt
 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor