Marko Stojanović: Priznanje „Kragujevački pobednik“ za strip iz serijala „Vekovnici“

Loading

 

LESKOVAC – Predavač u Leskovačkoj školi stripa „Nikola Mitrović Kokan“ Marko Stojanović, profesor engleskog jezika, dobitnik vlelikog broja nagrada i najzaslužniji za afirmaciju škole, osvojio je na Međunarodnoj strip konferenciji “Kragujevac, godine devete”, najznačajnije priznanje “Kragujevački pobednik, za strip iz serijala “Vekovnici”. Takođe u okviru 13. Novosadskog strip vikenda, 14. septembra otvorena je izložba posvećena “Vekovnicima”.
,,Najpre je na Međunarodnoj konferenciji “Kragujevac, godine devete”, održanoj početkom septembra u Kragujevcu strip iz serijala “Vekovnici” “Jeftino i skupo”,za koji sam scenario sam radio, a crtao ga je Sabahudin Muranović Muran, osvojio najveću nagradu festivala, “Kragujevačkog pobednika”, kazao je Marko Stojanović i dodao, nakon toga, na 13. novosadskom strip vikendu na 14. septembra otvorena izložba “Vekovnici, godina dvanaesta”, posvećena ovom serijalu i urađena je promocija novog, desetog albuma pod nazivom “Baron i teror”, čiji je objavljivanje pomogla lokalana samouprava”.
“Vekovnici” su verovatno najizlaganiji srpski strip serijal, budući da su u Srbiji izlagani u Zaječaru, Valjevu, Somboru, Valjevu, Leskovcu, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao u inostranstvu u Sofiji i Slivenu (Bugarska), Laktašima (Bosna i Hercegovina), Herceg Novom (Crna Gora) i Moskvi (Rusija).

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor