Leskovac: Završen festival književnosti Think Tank Townu

Loading

LESKOVAC – Leskovčani su ponovo imali prilike da vide izuzetan i kvalitetan program na Think Tank Townu, kaže za JUGpress Saša stojanović, direktor ovog festivala koji je u predhodna dva dana održan u Leskovcu.
Radi se etabliranim autorima, ali su program i prosotor alternativni. Ono što smo mi probali da uradimo je da predstavimo autore koji zaista nešto znače na ovim prostorima, a taj prostor je nešto širi od Balkana i sve više počinje da objedinjuje celu Evropu, a prešli smo i još dalje, zbog gošći koje nam dolaze iz Teherana”, rekao je Stojanović.
On smatra da je “vrlo bitna stvar da su ti programi predstavljeni na krajnje nesvakidašnji način”. ”Moram da se posetim da smo mi u 2018. godini proglašeni za jedan od tri najbolja alternativna festivala u Srbiji, pored „Krokodila“ i „Na pola puta“, tako da ta alternativa polako dobija i dozu etabliranosti, naravno u pozitivnoj konotaciji čitave ove priče”, dodao je Stojanović
Na pitanje koja je poruka mladim stvaraocima iz Leskovca i da li oni uopšte imaju priliku da se predstave u svom gradu, Stojanović kaže ” Postoje dve generacije „Škole kreativnog pisanja“. Iz prve je izašao mladi Luka Stojanović, student druge godine filozofije, koji je vrlo brzo osvojio treću nagradu na konkursu „Vukašin Conić“, polaznik druge generacije je Anastasija Srojković čiju smo knjigu predstavili… Znači, talentovane dece ima, samo je pitanje sistemskog rada i truda i pokušaja da se njihova poetika uobliči na način koji zaista ne bi zadovoljavao samo ukuse lokalne sredine. Dakle, ti mladi imaju samo nebo kao granicu, a ovaj festival će učiniti da se ta letvica podigne još više”, rekao je Stojanović.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: