Vlasotince: Obeležen Dan škole „Osmi oktobar“ dodelom nagrada

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Основна школа Осми октобар обележила је свој дан свечаном седницом колектива. Дан школе био је прилика да се најуспешнијим учесници литерарног и ликовног конкурса уруче награде. Прву награду за литерарни рад у категорији млађих основаца добила је Ана Костић, другу Дамјан Петковић, трећу Ирина Радосављевић. Међу старијим основцима победила је Марија Ристић, друго место освојила је Ема Цокановић, док је Кристина Димитријевић добила награду за треће место.
На ликовном конкурсу међу ученицима нижих разреда победила је Уна Стефановић, друга је Лана Раденковић, треће место припало је Александру Костићу. Међу њиховим старијим другарима прво место освојила је Милица Петковић, друго Мија Јанковић, треће Теодора Цветковић. Директорка Светлана Коцић је књигама наградила и најуспешније учеснике такмичења и смотри који су одржане током протекле школске године.
Скоро пет деценија постојања ове установе образовања пружило је радост одрастања и стицања знања многим генерацијама ђака што је одувек била и остала неуништива снага, инспирација и надахнуће за све оне који су радни век посветили деци. „Свет у коме живимо свакодневно напредује. Да би смо били у току и остали савремени, мора да учимо и своја знања непрекидно унапређујемо. Школа је почетно и незаобилазно место првих корака ка одрастању и животу. Свака новина тражи виши ниво знања, разумевање и креативност у примени наученог. Наша школа не учи информисаности. Она учи децу да стечено знање примењују на нове начине, кроз другачије приступе, методе, да не одустају, да не буду колебљива, да знају шта хоће. Ми подстичемо креативно размишљање код ученика, учимо их другарству, хуманости, одговорности. Иако тежимо савременим вредностима у настави и животу, нисмо се одрекли традиционалних. Све ово је могуће јер смо школа са угледом, традицијом, стручним и квалитетним кадром који је оспособљен за савремено и успешно образовање и васпитавање наших ученика. Негујемо тимски рад, заједничке акције и стручно усавршавање, остварујемо ефикасну, квалитетну и савремену наставу, стално унапређујемо сарадњу са родитељима и локалном заједницом“, рекла је између осталог Светлана Коцић, директорка школе.
Овом приликом ученици су извели представу под називом „Школски сан“ и још једном, на занимљив начин, показали да једино пут толеранције и ненасилног решавања конфликата води у лепшу и бољу будућност. Поуку представе најбоље осликавају Волтерове речи „Не слажем се са оним што мислиш, али ћу до краја бранити твоје право да то кажеш.“

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: