Arena trambolina “Kengur”: Besplatne karte za učenike OŠ “11. oktobar”, članove Udruženja “Ringeraja” i deci Dnevnog boravka “Duga”

Loading

LESKOVAC – Tokom trajanja Dečje nedelje Arena trambolina „Kengur“ iz Leskovca je poklonila karte za korišćenje njenih trambolina i ostale rekreativne opreme učenicima svih razreda škole 11. oktobar, deci roditelja koji su članovi Udruženja „Ringeraja“ i deci Dnevnog boravka „Duga“. Arena trambolina „Kengur“ je  institucije i organizacije koje rade decom prepoznala kao strateške partnere za manifestaciju dugoročne odgovornosti prema lokalnoj zajednici, čiji će korisnici biti upravo deca.
„U želji da dožive nezaboravno iskustvo tokom Dečje nedelje, Arena trambolina „Kengur“ je deci poklonila besplatne karte za uživanje u trambolinama i ostaloj opremi (konopci, zid za penjanje, tarzanka, bokserska vreća, vratila itd), a poseban doživljaj za njih će biti skakanje u jamu sa sunđerima. Pored toga što će uživati u osećaju letenja, deca će skakanjem na trambolini dobiti i određenu zdravstvenu korist jer je medicina utvrdila da se skakanjem stvaraju određene sinapse u mozgu, koje utiču na centar za govor i ravnotežu, a podstiče se razvoj intelektualne i emocionalne sfere. Trenutni efekti koji se javljaju kada dete skače na trambolini je: odlično raspoloženje, bolja koncentracija, prijemčivost za saradnju, kvalitetniji san“, izjavila je Andrijana Mitrović, medijski zastupnik Arene trambolina „Kengur“.
Kengurove tramboline su profesionalne i one omogućavaju zajedničko skakanje dece i roditelja, a to je dobar način za građenje njihovog međusobnog odnosa i unapređenja komunikacije jer se učestvovanjem roditelja u aktivnostima koje su deci zanimljive podstiče njihova bliskost, poštovanjei timski rad.
Arena trambolina radi skoro godinu dana i ovo je prvi takav park u Srbiji, a trend je došao iz Rusije jer je tramboling tamo aktuelan već deset godina i same tramboline su uvezene iz Rusije i proizvedene po specijalnoj tehnologiji da izvedu visoku izdržljivost – na njima se mogu vežbati skokovi do 7-8 metara i osobe telesne mase do 100kg. Ove performanse, u kombinaciji sa višestrukim efektima koje skakanje ima na zdravlje, pruža zaista široke mogućnosti, kada je reč potrebama koje tramboline mogu ispuniti.

Kome se preporučuje trambolining?
-studentima i osobama koje se bave kognitivno zahtevnim aktivnostima jer dok se skače, ne može se misliti ni na šta drugo zbog održavanja balansa,
-osobama koje imaju problem sa stresom i anksioznošću (podstiče se lučenje endorfina, oslobađa se akumulirana negativna energija),
-gojaznim osobama (troši se 950 kalorija/h i pokreće se limfni sistem koji je prvi odgovoran za izbacivanje toksina iz tela, telo se čisti od otpadnih stvari nakupljenih metabolizmom, što se vidi po upalama lokalnih limfnih žlezda u grlu, pazusima, preponama itd),
-osobama koje imaju pretežno sedeći posao i problem sa cirkulacijom (ubrzava se rad srca, disanje i podstiče kardiovaskularni sistem),
-profesionalnim sportistima (padobranci, gimnastičari, plesači, akrobate, planinari) itd…

Trambolina park se nalazi u objektu SRC „Dubočica“, a kako su bazeni i Avantura park u blizini Arene trambolina „Kengur“, roditelji sa decom mogu objediniti više rekreativnih aktivnosti: penjanje, skakanje i plivanje.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: