Politika: O šahovskim majstorijama Mirka Markovića – mat u tri poteza

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Мирко Б. Марковић (1944-2019) био је деценијама сарадник Шаховске рубрике Политике. Поводом његове смрти, најугледнији лист на Балкану објавио је 7. октобра 2019. године, у рубрици „Од загонетке до уметности“, прилог „Веран краљици“:
„Власотиначки шаховски композитор Марко Б. Марковић (1944-2019) делио је мишљење Семјуела Лојда да је тропотез „краљица“ свих проблемских жанрова. Његов последњи оригинал за „Политику“ приказује неке од омиљених мотива у тропотезу: жртве и блокаде.

IN MEMORIAM: МИРКО МАРКОВИЋ

ВЛАСОТИНЦЕ – У Власотинцу је 29. септембра, у 76. години, преминуо Мирко Марковић (1944-2019), један од оснивача Шаш клуба „Власотинце“ и његов члан од 1975. године. Био је и сарадник „Политике“ и Информативног билтена “Власина”, где је имао сталну рубрику. Шахом се бавио до последњег тренутка. Његови шаховски проблеми налазили су место у многим дневним листовима. Недавно је из штампе изашла његова књига “Моје шаховске композиције”. Мирко Марковић, који је радио као дипломирани правник у СО Власотинце, a сахрањен је на Власотиначком гробљу.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor