Trgovinsko-ugostiteljska škola: Osvojili brojne medalje u zemlji i inostranstvu

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У ресторану Трговинско-угоститељске школе презентовани су успеси ученика и професора ове васпитно-образовне установе на пољу гастрономије, припреме посластица, услуживања.

„У периоду од 10-13. октобра наша школа била је учесник на такмичњу ГАТУС које се одржава у Поречу, у Хрватској, сусрет школа из региона. Наши ученици такмичили су се у 3 различите дисциплине и Трговинско-угоститељска школа у Лесковцу је са овог такмичења донела 2 златне медаље и једну сребрну и јако смо поносни на то. Десила су се и два велика такмичења. Са Међународног фестивала хране и пића у Крушеву донели смо 4 златне медаље и проглашени смо за свеукупне победнике на том такмичењу. У близини Владинчиног Хана држаноје  још једно такмичење у приреми рибље чорбе. Наши ученици показали су значајне резултате и донели пехар за фер плеј епипу. Захвалила бих се свим колегама који су дали изузетан допринос, директорки школе на подршци, као и Канцеларији за младе и великој подршци Локалне самоуправе“, рекла је Данка Илић, ПП школе.

Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, обратила се испред Града Лесковца: „Улагање у образовање је оно што је најдрагоценије, оно што се највише исплати и управо када се сретнемо оваквим поводом да поделимо утиске са такмичења и представимо награде које сте добили, дајемо најбољи доказ да то стварно тако и јесте. Ове награде нису случаност, иза њих стоји труд, рад, креативност ових ученика, али и њихових наставника који су били спремни да своје знање умеће и искуство несебично поделе са њима. Нама, као локалној самоуправи, представља задовољство да сва улагања, која усмеримо ка образовању, дају овакве резултате и зато ћемо са том мисијом наставити и даље. Свим ученицима желим среће и у наредним такмичењима, будући да сте ви наши најбољи амбасадори, желим вам да то увек останете и да на најбољи начин представљате наш град.“

Извор: Званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: