Pčelice iz Udruženja građana Osmeh – Vlasotince: Uspešan nastup na finalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“ u Beogradu

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – У Београду је, на Ади Циганлији, 12. октобра одржано је велико финале такмичења у припремању ајвара „Изађи ми на теглу“. Боје Власотинца бранила је екипа „Пчелице“ из Удружења грађана „Осмех“. У надметању у припреми омиљеног јесењег деликатеса учествовало је тридесет екипа из целе земље. „Пчелице“ су заузеле седмо место. Весела и надахнута екипа из Власотинца је победила у многим наградним играма и једна је од ретких екипа која је на лицу места продала сав припремљени ајвар.

„Учешће на такмичењу нам много значи због промоције нашег удружења, због представљања нашег хуманитарног рада и прилике да појачамо видљивост маргинализованих група о којима бринемо“, каже Милица Радуловић, председница УГ „Осмех“.

Поред такмичења, на Ади је у петак и суботу организован богат културно-уметнички програм и „Тегла базар“, на коме су посетиоци могли да купе зимницу, ручне радове и сувенире. „Важно је учествовати, лепо се провести, уживати у припреми ајвара и самом такмичењу. Заслужиле смо пехар због највеселијег и највреднијег зујања током припреме ајвара, али по пехар идемо следеће године“, додаје Милица Радуловић бодрећи чланове своје вредне екипе да и следеће године буду вредни као пчеле.
Папричелице, уз нови надимак које су добиле током такмичења, још увек сређују своје утиске. Поносне су на Марију Младеновић која је победила у кувању кафе и ређању коцки, на Драгану Јовановић, победницу у вртењу палачинки и на заједничку награду за најбоље осмишљен програм на такмичењу.

Ову вредну пчелињу екипу чинили су: Марија Младеновић, Милица Радуловић, Милена Јоцић, Милан Јовановић, Сандра Ђоковић, Миљана Стаменковић, Јована Вељковић, Јелена Станковић, Сандра Игњатовић, Жарко Петровић, Радмила Маринковић, Оља Миленковић, Сузана Јанковић, Весела Дечић и Марија Шушулић.

Шеста сезона овог такмичења почела је у Брусу, караван је обишао овог лета 30 градова, завршио се у Београду и налази се на мапи највећих гастрономских каравана на Балкану, преноси лист Власина.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor