Leskovac: „Slem 2019“: Izveštaj žirija za najbolje aforizme

Loading

ЛЕСКОВАЦ – На конкурс за афоризме Сатиричне Лесковачке Мућкалице „СЛЕМ“ ове године приспело је 1075 афоризама, а радове је послало 114 аутора из Србије, Републике Српске, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.
Жири у саставу: Александра Крстић професор књижевности, Драган Стошић председник Удружења Лесковачки клуб читалаца, Ненад Митић, афористичар и Зоран Јовановић, писац, сви из Лесковца, за награђене на овогодишњем СЛЕМ-у одабрао је следеће афоризме:

 • Диплома ЖАК КОНФИНО, која се додељује ауторима пореклом са подручја Јабланичког округа, ове године додељена је др Живку Кулићу, из Београда, пореклом из Медвеђе.
 • Награда ДУНЂЕР – додељена је за афоризам: „Децу није лако преварити. Зато немају бирачко право“ припао је шифри ОЗОНСКА РУПА.
  Решење шифре је: Љубомир Илић – Мала Крсна
 • 1.награда додељена је афоризму: „Пристао је да бу де нико јер им је требао такав неко“ потписан шифром ЛЕТ.
  Решење шифре је: Владислав Влаховић, Подгорица
 • 2.награда додељена је афоризму: „Договорили смо се са страним инвеститором. Ми правимо пустињу, они су задужени за фатаморгану“ потписан шифром ЛАКИ, ЗОВИТЕ МЕ АРИСТОТЕЛ.
  Решење шифре је: Милан Р. Симић, Велика Плана
 • 3.награда додељена је афоризму: „Ћутао сам у комунизму, ћутао сам у социјализму, а у демократији сам остао без речи“ – потписан шифром ЗАЛУДНО ПИСКАРАЛО
  Решење шифре је: Зоран Ђуровић-Ђурке, Вршац
  Захваљујемо се ауторима на учешћу а награђеним ауторима честитамо.
  О термину доделе награда аутори ће бити обавештени мејлом или телефоном, према подацима које су доставили у разрешењу шифре – наводи се у саопштењу жирија.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor