Leskovac: Otvoren 57. Oktobarski likovni salon

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Синоћ је у Лесковачком културном центру отворен 57. Октобарски ликовни салон, највећа манифестација посвећена ликовној уметности која се одржава у Лесковцу. Добитница прве награде 57. Октобарског ликовног салона је Андријана Антанасијевић, друга награда припала је Јовани Ђорђевић, а трећа је отишла у руке Зорана Круља.

Салон је отворен у присуству великог броја посетилаца, а на отварању су говорили директорка ЛКЦ-а Сања Цонић и члан Градског већа Владимир Бранковић.

Цонићева је рекла да се на трећем спрату ЛКЦ-а налази преко 500 слика за које се припрема и вредносна оцена. „На крају обећање да ћемо вратити ликовну сцену Лесковцу која јој припада“, поручила је директорка ЛКЦ-а, најављујућ скору самосталну изложбу Зорана Круља.

Владимир Бранковић је на отварању казао: „Ова традиционална манифестација, једна од најстаријих код нас, окупља уметнике , не само из Лесковца, него из целог Јабланичког округа. Радује ме да се уметници одазивају и учествују на овој манифестацији, јер је то добра прилика да се представе публици и покажу најновијој продукцији. Драго ми је да су међу излагачима посебно заступљени млади ствараоци који наступају заједно са потвђеним уметницима.“

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: