Leskovac: Posle 18 godina održan 20. polumaraton

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У Лесковцу је после 18 година одржан 20. Лесковачки полумаратон који је окупио велики број учесника из земље и региона, а обухватио је три трке – на 21 км, 10,5 км и трку задовољства дугу 4 км. Лесковачки полумаратон отворио је Стефан Китановић, члан Градског већа: „Лесковачки полумаратон је још један у низу догађаја којим желимо да укажемо на важност бављења спортом. Ми желимо да ова манифестација постане традиционалне, да се оживи тркачка традиција, јер ће ове трке послати најбољу слику Лесковца у свет. Та слика је све лепша, јер је Лесковац сваким даном све атрактивнији и развијенији.“

„Желим свима да буде добри, здрави, да истрчите своје апсолутне резултате и најбоље резултате. Стаза је брза, надам се да ће све бити како треба. У име организационог одбора желим да се захвалим градоначелнику др Горану Цветановићу, али и грађанима Лесковца на разумевању и на свему“, казао је Иван Цветановић, један од организатора уручивши том приликом први такмичарски број, број 1, градоначелнику Лесковца.

Заменица градоначелника др Јасмина Ранђелови, члан Градског већа Бранкица Стаменковић и потпредседника Савеза за борбу против наркоманије и верских секти Валентина Аксентијевић Митровић победницима су уручиле пехаре и вредне награде, као и ваучере за куповину спортске опреме.

У апсолутно мушкој катерорији у трци на 10,5 километара прву награду у износу од 10.000 динара освојио је Бранислав Живић из Београда, другу награду и 6.000 динара освојио је Дејан Ранђеловић из Лесковца, а трећу и 3.000 динара Владимир Савановић из Лесковца. Што се апсолутно женске категорије тиче, победнице које су овим редом освојиле прва три места и исте суме као и за мушку категорију су: Сандра Узелац из Београда, Марија Паповић из Лесковца и Маја Милутиновић из Ниша.

Што се тиче трке на 21 км у којој су победници за прво место добили ваучере за куповину спортске опреме у износу од 20.000 динара, друго 14.000 динара, а за треће 7.000 динара, у женској категорији првопласирана је Весна Кирадијева из Скопља, другопласирана Данијела Цветковић из Београда, а трећепласирана Александра Вугделија из Ниша. Када говоримо о апсолутно мушкој категорији победници су Кристијан Стошић из Београда – прво место, Зоран Радичанин из Београда- друго место и Никола Капетановић из Лознице – треће место –објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: