Amabasador Nemačke Tomas Šib posetio Medveđu

Loading

МЕДВЕЂА – Планирану посету Медвеђи, амбасадор Немачке у Србији, Томас Шиб започео је обиласком удружења пчелара “Апис”. Млади пчелари овог удружења су управо преко немачке организaције за међународну сарадњу (GIZ) кроз донацију опреме добили значајну помоћ да отпочну и унапреде бизнис.
“Немачка привреда је јако заступљена у Србији, и ми смо веома активни путем развојне помоћи, преко ГИЗ-а и  осталих програма запошљавања, па се надам да ћемо наставити у истом правцу да те програме” истакао је амбасадор.
Након посете пчеларског удружења, амбасадор и његови сарадници одржали су састанак у Кабинету председника општине Медвеђа. У разговору са амбасадором, Небојша Арсић је посебно истакао природне лепоте краја, рудне потенцијале, као и предности Медвеђе за инвестирање у области пољопривреде и туризма.
Амбасадор је истакао да он и његови сарадници често разговарају са немачким привредницима који су заступљени у Србији, али да их није лако привући да инвестирају на југу Србије. “Ми чинимо све што можемо, али то није наша, већ њихова одлука где ће радити”, истакао је амбасадор Томас Шиб.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor