Vlasotince: Gimnastičarke Sportskog društva „Pokret“ zabeležile odlične rezultate

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – На Државном првенству у гимнастици, одржаном у Костолцу, у Ц категорији су учествовали и гимнастичари Спортског удружења „Покрет“ из Власотинца. На првенству је учествововало десетак клубова из Србије, а гимнастичари су постигли одличне резултате.

Александар Живковић  је постао државни првак у Ц програму, узраста старији пионири, категорија пети и шести разред. У појединачном такмичењу Павле Марковић је освојио друго место. Екипно су освојили друго место. Екипу на Државном првенству су чинили Павле Марковић, Душан Тодоровић, Лазар Стојиљковић и Владимир Николић

Власотиначки гимнастичари су крајем октобра учествовали на регионалном такмичењу, где су такође освојили друго место.

Гимнастичарке су трећег новембра учествовале на Регионалном првенству југоисточне Србије у Пироту. Млађе гимнастичарке, од првог до четвртог разреда, екипно су освојиле пето место, а старије, пети и шести разред, екипно су освојиле друго место. Екипу су чиниле Јована Младеновић, Катарина Вељковић, Катарина Краинчанић и Анђела Стојановић.

Са нашим гимнастичарима свакодневно вредно тренирају Милица Такић, Драган Бранковић, Александар Стајковић и Милан Ристић.

„Задовољни смо нашим такмичарима и освојеним медаљама, а њихов успех је још и већи када се зна у каквим условима тренирају. Њима недостају, пре свега, реквизити за тренирање, па се заједнички сналазимо. Али, без обзира на све, они победнички хрле ка новим првенствима. Гимнастика је базичан спорт, који је важан за психофизички развој деце, и превасходни циљ је здравље. Интересантна је за гледање и јако је корисна пошто оспособљава и за друге спортове. Спортско удружење „Покрет“ има такмичаре у женској и мушкој категорији, узраста од 4 до 14 година, и тренутно окупља око 70-ак малишана“, рекла је тренер Милица Такић, не кријући задовољство освојеним медаљама, преноси лист „Власина“.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: