Власотинце: Почела манифестација „Песнички час – учитељству у част“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Песници Дејан Алексић, Бошко Ломовић и Милош Милишић данас и сутра гости су Власотинца у оквиру манифестације Песнички час – учитељству у част. Њих је данас примио председник општине Зоран Тодоровић који је, између осталог, подсетио да је ова манифестација својеврсни омаж просветним радницима власотиначке општине и просветарима уопште и да је по томе јединствена у Србији. Он је говорио и о значају читања и образовања.

-Верујем да су просветни радници и књижевници на истом задатку – да деци приближе читање књига као обавезни део образовног процеса јер су млади људи данас навикли на инстант садржаје и на то да је све доступно „на клик“ – рекао је председник власотиначке општине.

Песници су потом наставили дружење са ученицима ОШ „8.октобар“, а за сутра је планирано дружење са ђацима у школама „Синиша Јанић“ и „Браћа Миленковић“ у Шишави. Учесници манифестације ће сутра запалити и свеће за покој душе преминулим власотиначким просветарима. Гост Песничког часа је и наставник Драган Стојановић.

„Песнички час – учитељству у част“ установљен је као помен на прерано преминулу наставницу српског језика Даницу Горуновић Тасић, а изродио се у манифестацију посвећену лепој писаној речи, деци и просветарима. Као таква траје већ 27 година, а за то време деца су се дружила са најпознатијим и најзначајнијим српским песницима – преноси агенција Публика.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor