Prvo mesto opštini Medveđa za grad/opštinu jednakih mogućnosti

Loading

МЕДВЕЂА – Општина Медвеђа заузела је прво место на избору за општину/град једнаких могућности, а у организацији Повереника за заштиту равноправности, и свестрану подршку Амбасаде Краљевине Норвешке.
Признање за општину/град једнаких могућности додељује се сваке године, а лауреат ће моћи да користи посебан лого равноправности до избора следећег победника и биће промовисан као пример најбоље праксе свим другим локалним самоуправама, у креирању и спровођењу мера за унапређење равноправности и пружање једнаких могућности.
Свечаност доделе признања уприличена је јуче у Клубу посланика у Београду, као гoдишња конференција коју Повереник за заштиту равноправности организује поводом Међународног дана толеранције.
Конференцију је отворила повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, док је у име жирија који је одлучивао која од многобројих градова и општина заслужује прво место на избору, образложење дала Соња Лихт, председница Фонда зa пoлитичку изузeтнoст.
Небојши Арсићу, председнику општине Медвеђа, уручен је пехар за освојено прво место, као и плакета за допринос стварању заједнице једнаких могућности и унапређењу равноправности у 2019. години.
Поред пехара и плакете, председнику општине Медвеђа уручен је и поклон компјутер са комлетном рачунарском опремом.
Скупу су присуствовали представници и представнице државних и других органа јавне власти, амбасада и међународних организација у Републици Србији, као и невладиних организација и медија.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor