Судбина: Миша Стевановић (34), због болести, социјални случај, без струје, воде и хране!

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Миша Стевановић живи у Лесковцу, има 34 године, али и веома тежак живот. Он живи у трошној кући без струје, воде, а што је најгоре и без хране. Деведестих година са родитељима и сестром избегао је из Босне и Херцеговине од рата и пустошења. Како сам каже, дошли су у Лесковац јер је отац био пореклом одавде, али срећу никада нису нашли. Убрзо му се отац разболео и због тешких психичких сметњи до краја живота лечен је на психијатрији. Године 2005. Миши умире сестра, а 2013. и мајка. Он остаје сам на свету и покушава да се бори за егзистенцију.
Он истиче да је од 13. године почео да ради и издржава породицу не либећи се и најтеших послова који су га онемогућили да се даље школује. Пре неколико година и Миша доживљава тешку повреду главе приликом рада, а као последица долази и поремећај равнотеже и неспособност за рад.
Миша од повреде до данас не живи него преживљава, зависи од добре воље комшија и суграђана који му понекад дају да нешто поједе. У међувремену, постаје корисник социјалне помоћи која износи око 7.000 динара и коју прима 9 месеци, уз 3 месеца паузе.
Због неспособности за рад, не може да плаћа рачуне који се гомилају, јер, како каже, од социјалне помоћи не може ни да купи лекове и прехрани се. Због дуга, убрзо му искључују струју, а затим и воду. Са каматом, рачун за струју износи 56.000, а за воду око 40.000 динара.


Миша истиче да кућу не може да прода јер нема новац да је због компликоване правне процедуре пребаци на своје име, а не може због болести да нађе посао. Једино остаје да му добри људи помогну онако како могу и умеју јер ово може да задеси било ког од нас…..
Миши Стевановићу новчану помоћ можете уплатити на број рачунa: 105-0000402604452-21.
Сви који желе да помогну Миши на било који начин у виду огрева, хране, одеће… могу позвати лично Мишу на број телефона: 061/166-93-33
Миша Стевановић се налази на адреси Ул. Пупинова бр. 38 – 16000 Лесковац
Нечије мало Миши може значити много!
Извор: TV 4S

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor