Градски дечији хор „Звездице“: Концерт „Нешто лепо“ 16. децембра

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градски дечији хор “Звездице” одржаће концерт под називом „Нешто лепо“ у Лесковачком културном центру, у понедељак, 16. децембра у 20 сати. Дириговаће оснивач и уметнички руководилац хора Јелена Цветковић Црвеница. Покровитељи концерта су Министарство културе и информисања и локална самоуправа, а организатор Лесковачки културни центар.
Током 17 година постојања, хор “Звездице” је наступао широм Европе. Добитници су престижних признања, међу којима и Светосавске повеље и две Октобарске награде града Лесковца за изузетан допринос у области културе.

Градски дечији хор „Звездице“ седамнаест година траје на музичкој сцени Лесковца и сведочи о лепоти, виртуозности и високим уметничким дометима потврђеним бројним наградама, признањима, плакетама, медаљама као и о јединственом уметничком подухвату којим су досањани снови, визије и амбиције.
Градски дечји хор „Звездице“ стигао је до Мокрањчевих дана у Неготину, Коларчевог народног универзитета у Београду, Банског двора у Бања Луци, Охрида, Скопља, Братиславе, Беча, Прага, Познања, Марибора, Риминија, Темишвара, Дрездена, и својим музикалним, вокалним и техничким квалитетима досегао високе захтеве сериозног музицирања.  Наступао је са Симфонијским оркестром РТС-а и Камерним оркестром „Аморозо“. Носилац је значајних награда и признања.
О хору су писали многи. Према мишљењу критичара часописа „НИН“ један од концерата „Звездица“ сврстан је у 5 најзначајнијих музичких догађаја у 2014. години у Србији. Добитник је две Октобарске награде Града Лесковца за изузетан допринос у области културе и Светосавске повеље Града Лесковца.
Континуитет и истрајност главни су атрибути овог хора. Уз име хора и хорских 17 година животно је везано име оснивача, диригента, уметничког руководиоца и педагога др Јелене Цветковић Црвенице.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor