Краљевска породица Карађорђевић обележилa крсну славу – Светог Андреја Првозваног

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Краљевска породица Карађорђевић обележилa је крсну славу – Светог Андреја Првозваног. Тим поводом принц Александар Kарађорђевић и његова супруга Kатарина приредили су славски пријем на Белом двору. Свечаном славском пријему присуствовали су представници Владе Репулике Србије, дипломатског кора, чланови Kрунског већа, Kрунског савета и Kрунског кабинета, председници општина, академици, представници МУП-а и Војске, и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који је честитао овај празник Краљевској породици Карађорђевић.

Међу гостима су биле и многобројне угледне личности из културног, политичког, пословног, академског и јавног живота Србије, али и представници удружења „Kраљевина Србија“.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је свету архијерејску Литургију у Краљевској капели Светог Андреја Првозваног при Белом двору у Београду.

„Слава је породични празник, она је празновање јединства породице и њене саборности. Свети Апостол Андреј Првозвани је крсна слава моје породице. И они који су данас овде и сви они који су далеко, у мом су срцу“, истакао је престолонаследник Александар Карађорђевић.

Присутнима на Белом Двору обратио се и Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј. „Данас прослављамо славу наше славне династије. Имамо династију којом се поносимо. Династију која је никла из народа и којој је главна и основна брига, брига о народу, која има велику улогу у спрској историји и култури. Мало таквих династија има у свету“, рекао је, између осталог, Његова Светост у обраћању престолонаследнику Kарађорђевићу.

Извор: Званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor