Градски дечији хор „Звездице“: Концерт под називом „Нешто лепо“ одржан у ЛКЦ

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У ЛКЦ Градски дечији хор „Звездице“ одржао је 16. децембра концерт под називом „Нешто лепо“. Континуитет и истрајност главни су особине овог хора који постоји 17 година и за успехе везано име оснивача, диригента, уметничког руководиоца и педагога др Јелене Цветковић Црвенице. Покровитељи концерта су Министарство културе и информисања и локална самоуправа, а организатор Лесковачки културни центар.

Током 17 година постојања, хор „Звездице“ је наступао широм Европе. Добитници су престижних признања, међу којима и Светосавске повеље и две Октобарске награде града Лесковца за изузетан допринос у области културе.

Градски дечији хор „Звездице“ седамнаест година траје на музичкој сцени Лесковца и сведочи о лепоти, виртуозности и високим уметничким дометима потврђеним бројним наградама, признањима, плакетама, медаљама као и о јединственом уметничком подухвату којим су досањани снови, визије и амбиције.

Градски дечји хор „Звездице“ стигао је до Мокрањчевих дана у Неготину, Коларчевог народног универзитета у Београду, Банског двора у Бања Луци, Охрида, Скопља, Братиславе, Беча, Прага, Познања, Марибора, Риминија, Темишвара, Дрездена, и својим музикалним, вокалним и техничким квалитетима досегао високе захтеве сериозног музицирања.  Наступао је са Симфонијским оркестром РТС-а и Камерним оркестром „Аморозо“. Носилац је значајних награда и признања.

О хору су писали многи. Према мишљењу критичара часописа „НИН“ један од концерата „Звездица“ сврстан је у 5 најзначајнијих музичких догађаја у 2014. години у Србији. Добитник је две Октобарске награде Града Лесковца за изузетан допринос у области културе и Светосавске повеље Града Лесковца – наводи се на сајту Лесковачког културног центра.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor