Власотинце: Усвојен буџет за 2020. годину – биће новца и за културу

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Одборници Скупштине општине Власотинце усвојили су синоћ одлуку о буџету за 2020. годину, у износу од 895.207.517 динара. За њу су гласала 33 од 42 одборника присутна у сали. „Буџет је избалансиран, водили смо рачуна да сви буду заступљени. Због измена Закона о јавним добрима не можемо више да наплатимо заузеће јавне површине од стране ЕПС, Телекома и Поште Србије и то је разлог што је буџет нешто мањи. Такође, због пројеката које реализујемо преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, ми смо у буџет ставили само износ ПДВ-а, у питању су пројекти реконструкције школе „8.октобар“ и реконтсуркције радионица Техничке школе након којих ће она постати тренинг центар за дуално образовање у југоисточној Србији. То ће такође бити део буџета у 2020. години – рекао је председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.
-Буџет је реалан и самим тим остварљив – рекао је шеф одборничке групе СПС-а у локалном парламенту Милан Јовић.
Одборник опозиционог Покрета за Власотинце Жарко Костић се није сложио са тим. Имао је примедбу да нису јасно распоређена средства за инфраструктуру. Он је имао и више питања од којих су се нека односила на извештај ревизора и јавну расвету. Председник Тодоровић је одговорио да ревизор није наложио мере, већ је имао само препоруке, прочитао их и разјаснио на примерима, објаснивши да није било примедби на процесе спровођења јавних набавки већ на техничке ствари.
-Што се тиче јавне расвете, подсетићу вас да је одлуку о увођењу јавне расвете скупштина донела у јулу 2015. године када  ја нисам био председник општине – рекао је Тодоровић.
На седници је усвојен и ребалан буџета за текућу годину којим је смањен за 11 милиона, рекао је шеф Одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности Саша Михајловић.
Одборници Виолети Илић, са листе Српске напредне странке, потврђен је мандат. Након усвајања ребаланса, седница је прекинута, а њен наставак предсендик скупштине Братислав Петровић најавио је за понедељак 23.децембар од 17 сати -преноси агенција Публика.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor