Власотинце: Додељене спортске награде за 2019. годину

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Најбољим спортистима власотиначке општине синоћ су додељене награде за 2019. Спортиста године је Игор Јовић из ФК Власина, а спортисткиња године одбојкашица Анђела Величковић. У категорији спортских радника, награде за животно дело припале су рукометном тренеру Спиридону Бошковићу и тренеру голмана Милисаву Петровићу који је за млађе имао поруку.-За све се има времена, ако хоћете да радите. И за љубав и за књигу и за шетњу. Тренирао сам спортисте који су поред спорта радили пољопривреду и завршили медицину. Један је био и посланик. Ове награде су мали подстрек за вас и велико признање за мене – рекао је Петровић.
Спортски радник 2019. је Ненад Стојковић. За посебан резултат у овој години, спортска награда Власотинца припала је боксеру Милану Станојевићу. Клуб године је Спортско удружење Доња Ломница, најбољи тренер у власотиначкој општини у 2019. години је Славко Младеновић из ОКК Власотинце.
За најбоље педагоге физичке културе проглашени су Саша Ђикић и Драган Бранковић.  Спортске наде Власотинца у 2019. били су: Душан Лукић (ФК Власина), Стојилковић Мина (ОК Власина), Милица Павловић (Одбојкашки Клуб Власина), Ђорђе Митић (СУ Доња Ломница), Матија Стојановић (ФК Будућност Орашје), Александар Живковић (СУ Покрет), Јована Младеновић (СУ Покрет), Вељко Јовановић (ОКК Власотинце), Александар Јовановић (ОКК Власотинце), Ђурђица Стојковић (ЖФК Росуља), Марко Станковић (Шаховски клуб Власотинце), Никола Васиљковић (ОРК Власотинце), Мила Јовановић (АК Власотинце), Марија Станојевић (АК Власотинце) и Душан Биџић (Кик бокс клуб Власотинце).-Сматрам да је година на измаку била успешна, резултата је било негде мање негде више, али је постигнута она најважнија улога спорта, а то је да спорт и физичка активност буду доступни свима и да се што више људи бави спортом – рекао је председник Спортског савеза Милан Јовић.
Награде су добили и сарадници Спортског савеза: општина Власотинце и Информативни билтен Власина. Заменик председника општине Бошко Станчић рекао је да ће се средства из буџета користити у складу са законом и пожелео спортистима нове успехе у 2020. У посебној изјави за медије, општински већник задужен за спорт и омладину Слободан Станковић нагласио је да ће буџет за спорт у наредној години бити већи за пет милиона и да ће уместо досадашњих 30 милиона, у 2020. износити 35 милиона динара.
Специјално признање за развој и промоцију спорта припало је Јовану Јанковићу, власнику златаре „Јован“ и оптике „Јанковић“. За посебан спортски резултат специјално признање додељено је Фудбалској екипи ученика ОШ „Синиша Јанић“. Они су пре 50 година освојили треће место на школском првенству Србије у Београду преноси агенција Публика.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor