Leskovac: Priređen tradicionalni prijem sportista u svečanoj sali grada

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Традиционални пријем спортиста је данас приређен у свечаној сали Града Лесковца у оквиру којег је Лесковачки савез спортова уручио награде и специјална признања најистакнутијим спортистима који су својим изванредним резултатима обележили 2019. годину, али и онима који су допринели развоју и промоцији спорта.

Срђан Стаменковић, председник Савеза спортова у Лесковцу је градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу уручио специјално признање, јер је по његовим речима град Лесковац вишеструким повећањем улагања у спорт своју подршку спорту и спортистима конкретизовао у протеклим годинама.

Градоначелник се обратио присутнима а затим уручио награде осталим добитницима. Он је казао: „Добар глас о граду на Ветерници се током целе године проносио широм региона пре свега захваљујући вашим успесима. Познато је да је Лесковац расадник талената, али и колико труда, рада и упорности свакодневно улажете како бисте остварили велике резултате. Локална самоуправа цени ваша изванредна достигнућа и настоји да вас максимално подржи јер смо свесни да су успешни спортисти најбољи узор деци и младима и без ваљаних узора тешко да град може да иде напред, зато свима вама једно велико хвала.“

У име награђених обратили су се најбољи тренер и најуспешнији спортиста, играч Рукометног клуба „Дубочица 54“ који је више пута поменут као најсветлија тачка лесковачког спорта. Тренер Александар Пејчић се захвалио савезу на престижној награди, али и градоначелнику и граду на великој подршци и истакао да је највећи успех овог клуба то што је интересовање за рукомет оживљено.

Андрија Атанасковић, најбољи играч и помоћник градоначелника, је нагласио да је клуб Дубочица 54 постигао невероватан успех и постао део Супер А лице превасходно захваљујући подршци града и градоначелника и додао: „Захваљујем се и мом терену Александру Пејчићу. Ова награда није само моја, ово је награда свих мојих саиграча који су дали све за мене, а и ја сам дао све за њих, почевши од малог Вање који има осамнаест година до мог капитена. Ову награду ћемо прославити заједно“, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor