Техничка школа Власотинце: Хуманитарна акција “Мафинима до срца“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Техничка школа у Власотинцу је овог децембра била веома активна у хуманитарним акцијама. Шесту годину за редом је организована акција “Мафинима до срца“. Ове године продајом мафина обезбеђена су средства за куповину 31 пакетића за малишане у Центру за децу и омладину са посебним потребама и 24 пакетића за малишане који користе услуге УГ „Осмех“. Дарујући пакетиће, средњошколци су искористили прилику да посете ову децу и личном им честитају предстојеће празнике.
Поред традиционалне акције „Мафинима до срца“, покренута је још једна акција прикупљања помоћи под називом „Да Петра победи“, за лечење петогодишње девојчице Петре Ђорђевић из Грделице. Да би се прикупило што више новца, акција је организована  током више манифестација. Обухватила је продајни базар 6. и 13. децембра, градски новогодишњи базар 25. децембра, новогодишњу журку „ДОФ – Дивац омладински фондови“ која је одржана истог дана и новогодишњу лутрију која је организована дан касније у спортској сали школе. Током трајања лутрије продато је 600 тикета и обезбеђене 133 награде. Поред ученика и професора Техничке школе, акцији су се придружили ученици и наставници Основне школе „8. октобар“. Борба за Петрино лечење окупила је многе појединце, ресторане и приватне радње које су обезбедиле награде за добитнике на лутрији.
На овај начин прикупљено је преко 100.000 динара, а Ђачки парламент успео је да прикупи додатних 20.000 динара за лечење Петре Ђорђевић која се тренутно налази на лечењу у Француској – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor