Regionalna privredna komora Leskovac: Potpisani ugovori o dualnom obrazovanju

Loading

LESKOVAC – Angažovanjem Regionalne privredne komore Leskovac potpisani su ugovori o dualnom obrazovanju između srednjih škola „Svetozar Krstić Toza“ iz Vučja i Škole za tekstil i dizajn iz Leskovca i kompanija koje su dobile potvrde o ispunjenosti uslova  za izvođenje učenja kroz rad.

Praktični rad  za tekstilnu industriju obavljaće se u fabrici „Falke“, a za prehrambenu u firmama „Fungo jug“ i “Jugprom“ iz Leskovca.

Dualni obrazovni koncept je imperativ naše zemlje, kazao je direktor Regionalne privredne komore u Leskovcu Goran Jović i zato je potrebno da se prate potrebe tržišta rada i na osnovu toga kreira obrazovna politika i na taj način može se ostvariti puna zaposlenost i zaustaviti iseljavanje mladih.

-Učenjem kroz rad, odnosno u dualnom obarzovanju, svi oni koji rade biće plaćeni. Imaće topli obrok, osiguranje i finansijsku nadoknadu, istakao je direktor Srednje škole u Vučju Stanko Ranđelović.

On je dodao da je zato ova obrazovna ustanova krenula u školovanje učenika prehrambene struke koji će se usavršavati kroz praktičnu delatnost u firmama.

-Škola za tekstil i dizajn trenutno ima 52 učenika na praktičnoj nastavi iz raznih obrazovnih profila, istakla je direktor ove škole Mare Karanfilović.

Kako je ovom prilikom rečeno, Regionalna privredna komora Leskovac i dalje će biti spona između škola i privrednih subjekata u cilju otvaranja novih radnih mesta – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor