Medveđa: Budžet u 2020. godini 651.749.188,00 dinara

Loading

MEDVEĐA – Budžet opštine Medveđa za 2020. godinu iznosi 651.749.188,00 dinara. Izrada budžeta lokalne samouprave za 2020. godinu bitna je stavka za funkcionisanje svake jedinice lokalne samouprave. Prilikom definisanja budžeta, od značajnih faktora uspeha za donošenje validnog budžeta bila je javna rasprava. Prilikom izrade budžeta, stručne službe opštine Medveđa sprovele su anketiranje i konsultacije sa predstavnicima mesnih zajednica. Građanima je omogućeno da upućuju predloge, a održano je i nekoliko sastanaka sa indirektnim korisnicima, kako bi se sredstva predvidela realno i racionalno i kako bi ista prevashodno bila usmerena na razvoj.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić ističe da je zadovoljan načinom izrade, jer su ispoštovane sve procedure, kao i transparentnost prilkom procesa usvojenja budžeta. Za puteve na teritoriji opštine Medveđa u 2020. godni predviđeno 88 miliona dinara, od čega je za asfaltno održavanje opredeljeno 30 miliona, dok je 58 miliona dinara namenjeno uređenju lokalnih puteva.

Za zapošljavanje je predviđeno 3 miliona dinara u okviru javnih radova, što opštinu Medveđa stavlja na prvo mesto u Jablaničkom okrugu. 10 miliona dinara predviđeno je za eksproprijaciju, tj. za kupovinu zemljišta, a za podsticaje u razvoju poljoprivrede 15 miliona dinara. Deset miliona namenjeno je razvoju preduzetništva, čime opština Medveđa nastoji da podrži mala preduzeća. Za udruženja građana predviđeno je 2 miliona, za sport je predviđeno 15 miliona, za medije 5 miliona, za verske zajednice 3,5 miliona, uzimajući u obzir broj verskih objekata obe verske zajednice. Za uređenje Medveđe i Sijarinske Banje izdvojeno je 26 miliona, budući da su 2019. značajna sredstva uložena u parterno uređenje.

Arsić smatra da je ovako koncipiran budžet okrenut ka infrastrukturi, poljoprivredi, zapošljavanju, mladima, i nada se da će ovakav budžet doprineti ekonomskom osnaživanju i povećanju standarda, a u cilju zadržavanja ljudi u Medveđi.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor