JuGmedia: Promocija grada Leskovca u „Šarenici“ RTS nije koštala nijedan dinar

Loading

LESKOVAC – Promocija grada Leskovca u popularnoj „Šarenici“ Radio televizije Srbije (RTS) nije koštala nijedan dinar ovdašnje poreske obveznike, osim organizovanog autobuskog prevoza učesnika u toj emisIji zabavnog karaktera, tvrde u Turističkoj organizaciji Leskovac (TOL).

Direktor TOL-a Nebojša Kocić kaže za juGmediu da je praksa „Šarenice“ i RTS-a da ne naplaćuju gostovanja u studiju. „Odgovorno tvrdim da grad Leskovac nije platio nijedan dinar za gostovanje u Šarenici. Jednostavno, praksa je i u Šarenici i na TV Pinku i na RTS-u da se ništa ne plaća kada emisija ide iz beogradskog studija. Jedini trošak je iznajmljeni autobus, jer smo svi išli jednim autobusom“, objašnjava Kocić.

Pre Leskovca, gostujuća opština u „Šarenici“ RTS-a bila je Stara Pazova, a pre nje Kuršumlija. „U zmiskom periodu, kada se radi u studiju, ne plaćaju se gostovaja. Tokom toplih dana, kada se Šarenica emituje iz samog grada, sa terena, to košta zbog angažovanja velike ekipe i tehnike“, objašnjava Kocić.

Inače, prema podacima koje je, kaže, jutros dobio od glavne organizatorke programa, „Šarencu“ i Leskovčane u njoj gledalo je oko 1.100.000 ljudi. „U poruci su mi prenete i impresije ljudi iz RTS-a, a one su da je „Leskovac gospodska varoš“, uz ponudu da još jednom gostujemo u „Šarenici“ do kraja ove godine“, tvrdi direktor TOL.

Izvor: JuGmedia

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: