Dnevnik juga: “Vinski vitezovi” najbolji promoteri vinske kulture

Loading

VLASOTINCE – Osnovna ideja postojanja vinskih viteških redova je širenje vinske kulture, što podrazumeva da se oni osnivaju radi ostvarivanja ciljeva u oblasti vinske kulture, vinarstva i vinogradarstva.
Njihovi ciljevi su da se međusobno povežu vinski viteški redovi širom Srbije, da predstavljaju vinske redove u zemlji i inostranstvu, da podstiču i koordinišu njihov rad, da povežu proizvođače grožđa, vinare, trgovce vina i potrošače sa teritorije Republike Srbije u harmoničnu celinu, kao i da daju podršku razvoju vinskog turizma u Srbiji.
Vinski viteški red “Simeon” iz Vlasotinca datira od davnina, a njihov izgled predstavlja naš kraj i vlasotinačko vinogorje. Vitezovi vina obučeni u raskošne odore, svojevrnim vizuelnim identitetom predstavljaju opštinu Vlasotince.
Oni su jedinstveni promoteri vinskog turizma. Vitezove vina u celom svetu smatraju za vinske diplomate i oni čine čast svakom događaju. Njihov zadatak je da vinogradarstvo, vinarstvo i vinski turizam podignu na što viši nivo u postojećim uslovima – objavljeno je na sajtu Dnevnik juga.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: