Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri posetio Leskovac

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ – Данас је амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Ентони Годфри посетио град Лесковац у оквиру овонедељне посете југу Србије. Пре конференције за медије одржан је састанак у кабинету градоначелника на ком је било речи о развојним потенцијалима и даљим плановима за будућност Лесковца.
На прес конференцији говорио је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који се захвалио Његовој екселенцији на посети и додао да је велики број амбасадора у последњих неколико месеци посетило град на Ветерници, што говори о месту које Лесковац заузима, као пети град по величини, али и културни, административни, друштвени и образовни центар југа Србије.
„Лесковац је познат по томе што је град са развијеном текстилном, хемијском, дрвопрерађивачком и прехрамбеном индустријом, град роштиља и кулинарског умећа. Имали смо прилике да читамо о вашем афинитету према српској храни, зато желим да вас упознам са чињеницом да је Лековац поносни власник чак три гастрономска бренда – лесковачки роштиљ, лесковачка спржа и лесковачки ајвар. Сигуран сам да ће од свих ђаконија, које сте пробали до сада, наш роштиљ на вас оставити посебан утисак. Препоручујем Вам да посетите неки од ресторана брзих храна и пробате наше специјалитете са роштиља, по којима смо надалеко чувени.“
Његова екселенција амбасадор Ентони Годфри захвалио се градоначелнику на добродошлици и истакао да су утисци о градовима које је посетио на југу Србије позитивни. „Сједињене Америчке Државе желе да помогну Западном Балкану да постане стабилан и просперитетан регион, желимо да државе Западног Балкана буду у миру и да на овом простору доминирају демократске вредности, веома ме радује то што видим да Србија у том смислу напредује. Моја супруга и ја се у Србији осећамо као код куће, и ја сам сигуран да ћу се у Лесковац вратити и пре Роштиљијаде.“
Након конференције, амбасадор је у пратњи градоначелника на кратко посетио 37. Седницу Скупштине града Лесковца, што је било пропраћено аплаузом. Амбасадор је поздравио одборнике и изразио своју наду да ће све политичке опције учествовати на предстојећим изборима, те додао да је за њега, као америчког амбасадора, велика част што има прилику да говори пред одборницима локалне скупштине – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: