Miroslav Mišel Boltres, predsednik UK „Raskovnik“: Prvi međunarodni dečiji festival „Svako je dete ukras planete“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Поводом Првог међународног дечијег фестивала „Свако је дете украс планете“ нашој редакцији обратио се председник УК „Расковник“ Мирослав Мишел Болтрес уз оцену да је из необјашњивих разлога искључен као организатор и да му је нанета велика материјална и морална штета. Угледни кљижевник такође најављује да ће се за заштиту својих права обратити и надлежним органима.
Мирослав Мишел Болтер, познати књижевник, председник УК „Расковник“, проследио нам је више информација о томе ко је стварни организатор фестивала и упутио и на линк „Знање –пет“
Објављујемо ово реаговање ради потпунијег информисања јавности о Првом међународном дечијем фестивалу „Свако је дете украс планете“, који је пре неколико дана одржан у Власотинцу.
На сајту Студио осталог образовања „Знање-пет“ из Лесковца, ПЈ Власотинце, 3. октобра 2019. године објављена је информација-конкурс под назнаком „Најновије вести“. Преносимо конкурс у целини.

ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ
– СВАКО ЈЕ ДЕТЕ УКРАС ПЛАНЕТЕ –

СА НАГРАДНИМ КЊИЖЕВНИМ КОНКУРСОМ
ЗА ДЕЧИЈЕ ПЕСМЕ И КРАТКЕ ПРИЧЕ НА ТЕМУ:
„БОЖИЋНЕ ЧАРОЛИЈЕ“

Студио oсталог образовања „ЗНАЊЕ-ПЕТ“ из Лесковца, ПЈ Власотинце и Уметнички клуб „РАСКОВНИК“ из Смедерева расписују наградни књижевни конкурс за дечије песме и кратке приче на тему „БОЖИЋНЕ ЧАРОЛИЈЕ“.

Услови конкурса:

  1. Право учешћа имају сва деца основних школа света;
  2. Шаље се једна песма до 28 стихова или краћа прича до једне А4 куцане стране на задату тему.
    Песме се шаљу у Wорду (Times New Roman, фонт 12, проред 1,5 ћирилицом са каректеристичним словима: ђ, ж, ћ, ч, ш или латиницом са карактреистичним квачицама: đ, ž, č, č, š );
  3. Песме се примају, поред српског језика, и на следећим језицима: енглески, немачки, шпански, италијански, француски, руски и шведски (у оригиналу) – Студио образовања „ЗНАЊЕ – ПЕТ“ обезбедио је професоре за стучни превод;
  4. Песме потписати пуним именом и презименом ученика, адресом, контакт телефоном, именом ментора, називом школе, местом и државом из које долазе и слати искључиво на и-мејл: studioznanjepet@gmail.com са назнаком „За конкурс“ и категоријом узраста (I-II; III-IV; V-VI или VII-VIII разред);
  5. За послате радове ученика не плаћа се учешће (штампање зборника);
  6. Учесницима конкурса се не плаћа ауторско право, а радови се не враћају;
  7. Признања и медаље обезбеђују наши спонзори и дародавци;
  8. Обавеза је свих учесника да шаљу до сада необјављене песме и кратке приче.

Конкурс је отворен од 3.10. до 3.11. 2019.
За све четири категорије узраста додељују се награде за ПРВО, ДРУГО и ТРЕЋЕ место у обе категорије, као и 10 ПОВЕЉА за радове из најужег избора по оцени стручног жирија! Награде се састоје од штампаног признања, медаље и поклона изненађења – дарова наших спонзора, донатора и пријатеља фестивала.
Сви аутори – ученици добиће БОЖИЋНЕ ЧАРОЛИКЕ ЗАХВАЛНИЦЕ за учешће и по један примерак зборника, као и све школе и ментори. Награде и признања биће уручени у оквиру програма на завршној манифестацији фестивала у Власотинцу у току месеца децембра 2019. године. Зборници и Захвалнице слаће се поштом свим заступљеним ауторима који не буду у могућности да дођу. (Трошкове поштарине плаћају аутори).
О тачном времену и датуму одржавања фестивала сви учесници ће бити благовремено обавештени.

Стручни жири ће радити у следећем саставу:
– проф. Љиљана Глигоријевић, књижевник из Власотинца, Србија;
– проф. Славка Кликовац, књижевник из Голубоваца, Подгорица, Црна Гора;
– проф. Дијана (Ухерек) Стевановић, књижевник из Суботице, Србија;

Овај ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ подржава U.M.P. – WORLD UNION OF POETRY – МЕЂУНАРОДНА УНИЈА ПЕСНИКА – „Scuola Di Poesia – School of Poetry“ – Делегација Србије.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Све песме и кратке приче које нису у оквиру задате теме и не задовоље квалитетом неће ућу у зборник БОЖИЋНЕ ЧАРОЛИЈЕ!
Молимо све учитеље, наставнике и професоре да анимирају своје ученике и поспеше их у креативном раду и учешћу на овом конкурсу!
Организатори за све учеснике припремају богат програм изненађења у садржају фестивала, уз наступе познатих музичара, глумаца и аниматора за децу…
За сва питања и сугестије доступан је и-мејл: studioznanjepet@gmail.com и контакт телефони: +381 64/32 970 66 и +381 69/24 52 112
Уз наш слоган „СВАКО ЈЕ ДЕТЕ УКРАС ПЛАНЕТЕ“ срдачно вас све поздрављамо и ваше песме и кратке приче радосно очекујемо!
Децо – време је да отпочну БОЖИЋНЕ ЧАРОЛИЈЕ!!!
С особитим поштовањем,
директор Студија осталог образовање „ЗНАЊЕ – ПЕТ“ Миљана Ишљамовић и
председник УК-а „РАСКОВНИК“ Мирослав Мишел Болтрес

P.S.

Mišel СПИСАК УЧЕСНИКА ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ

БОЖИЋНЕ ЧАРОЛИЈЕ zbirka pesama

ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ – текст конкурса _1_

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: