Osnovna škola „Vuk Karadžić” – Tegošnica: Svečano obeležen Savindan, školska slava

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ, ТЕГОШНИЦА – У Основној школи “Вук Караџић” у Тегошници, као и у свим школама у власотиначкој општини, а и широм наше земље, обележен је Савиндан, школска слава. За ову прилику припремљен је богат и разноврстан програм, све у духу традиције. Тако су ученици од првог до петог разреда извели пригодан програм и показали присутнима како се некад славила крсна слава и подсетили на поштовање обичаја и традиције.
У народним ношњама, у етно амбијенту, уз славски колач и пламен свеће, служећи се дијалектом, успели су да присутне врате у прошлост, да насмеју своје наставнике, родитеље и многобројну публику која је са одушевљењем поздравила наступ малих глумаца. Управо они су подсетили на значај неговања кумста, побратимства и других родбинских веза које су  се некада неговале у српском народу, а данас су све више занемарене. Након завршене школске приредбе пререзан је славски колач.
Овом приликом присутне је поздравио директор школе Радован Петровић, захваљујући се ученицима и наставницима на уложеном труду и приређеном програму, честитајући им школску славу Светог Саву – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor