Leskovac: Otpočeli radovi na gasifikaciji u dva pravca

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Пре месец и по дана отпочели су радови на гасификацији Лесковца у два правца, од комплекса Апостоловић преко улице Солунских ратника до Спортско рекреативног центра Дубочица, и од Летексовог моста преко Булевара Николе Пашића до котларнице ЈКП Топлана у насељу Дубочица. Овај дугоочекивани пројекат вредан 66 милиона динара у потпуности финансира предузеће за изградњу гасоводних система Југоросгас и завршетак радова се очекује до краја марта. Тим поводом је одржана прес конференција на којој је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић говорио о економском и еколошком значају ове инвестиције: „Омогућавање индустријским потрошачима да се о трошку Југоросгаса прикључе на новоизграђени гасовод јасно показује да се у граду Лесковцу и Републици Србији све одлуке доносе зарад даљег привредног раста и економске и енергетске стабилности. Извесно је да ће се анексом постојећег уговора радови проширити како би се на гасовод прикључили и Дом здравља, Општа болница и Полицијска управа. Значајно је и то да ће на траси до Дубочице бити постављене полиетиленске цеви које остављају могућност грађанима да своја приватна домаћинства прикључе на гасовод.

Опште је познато да је гас један од најјефтинији, најсигурнијих и економски најприхватљивијих енергената на тржишту. Али није занемарљив ни еколошки значај ове инвестиције јер смо сведоци све веће аерозагађености у зимским месецима првенствено због грејања на угаљ и мазут. Природни гас није токсичан, сагорева се без емисије штетних продуката у атмосферу и не ствара чађ што значи да ће загађење животне средине смањити, а да ће ваздух у нашем граду бити чистији и здравији.“

Директор одговорног извођача радова ХСВ из Власотинца Јован Цветковић је казао да је град Лесковац максимално подржао овај пројекат и додао да се преговара о гасификацији Власотинца, а да ће гасигикација бити спроведена и према Зеленој зони након што се реше имовинско-правни односи, јер је циљ да свако домаћинство и сви привредни субјекти на територији града добију могућност прикључка на гас. Он се захвалио свим грађанима у чијим улицама се спроводе радови на разумевању и стрпљењу и обећао да ће све улице након окончања радова бити враћене у првобитно стање – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: