Leskovac: Gradonačelnik dr Goran Cvetanović razgovarao sa građanima

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, поново је данас организовао пријем грађана како би саслушао све заинтересоване који желе да разговарају са њим. Како је истакао, на сваком пријему се јављају људи са проблемима, сугестијама, и са позитивним причама и идејама за чију им је реализацију потребно мало стимуланса и помоћи.

На званичном сајту Града Лесковца се наводи: „Од преузимања одговорности за руковођење градом, посвећени смо, поред побољшања целокупног стања у граду, и унапређењу и ономе што нам је доминантно комуникацији са грађанима. Стално смо на терену и увек смо отворени за сугестије. Молбе, предлози, захтеви и похвале грађана стижу нам писаним путем, путем мејлова, градског сајта, друштвених мрежа… Све то је веома значајно јер нам олакшава комуникацију. Међутим, разговор лицем у лице је оно што је доминантно и чему нема алтернативе. Одувек је важило за најбољи начин размене информација, зато ту праксу спроводимо у континуитету“ – рекао је данас градоначелник и додао да је директорима свих градских и републичких институција дата сугестија да са заинтересованим грађанима обаве бар један разговор дневно.

„Заједно са свима овде присутнима увек отварам врата нашим суграђанима. Саслушамо шта сваки појединац има да каже, и трудимо се да реагујемо најбрже могуће, у складу са нашим капацитетима и могућностима. До сада смо разговарали са великим бројем суграђана. За разговор се данас пријавило преко педесет људи. Има много више заинтересованих, али смо због других обавеза ограничени временом. Углавном се јављају са комуналним, инфраструктурним проблемаима, са захтевима за запослење и појединим нерешеним ситуацијама са одређеним инстутуцијама. Лесковац већ годинама константно ради на унапређењу свих сегмената важних за живот на читавом подручју града. Граде се путеви, школе, амбуланте… Гради се водоводна и канализациона мрежа, тренутно се ради и на гасификацији. Отварају се нова радна места и рапидно смањује број незапослених. Тренутно је у Србији проценат незапослених 9,5%, а у Лесковцу у односу на 2012. када смо преузели одговорност износи 14,4%. Брине се о деци, младима и суграђанима у трећем добу. Задовољан сам што након сваких Отворених врата већина суграђана оде одавде са, или углавном решеним проблемом, или са саветом како да се реши у догледно време. Отворена врата су добар начин за решавање проблема, и наши суграђани на овај начин доприносе побољшању рада локалне самоуправе јер је наш рад је првенствено усмерен ка њиховој добробити. Са овом праксом ћемо наставити и увек давати све од себе да, на сва питања, проблеме, пружимо одговор и решење“ – закључио је градоначелник Цветановић.

Градоначелнику се данас обратио и брачни пар Димитријевић ради закупа простора за проширење апотеке у Манојловцу. На питање представника медија да ли су овакви случајеви чести, градоначелник је истакао да на сваком пријему има младих који желе да покрену или унапреде своје пословање и да им локална самоуправа увек помаже у складу са законским могућностима.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: