Vlasotince: Udruženje građana „Osmeh“ pruža usluge socijalne zaštite osobama sa invaliditetom

Loading

VLASOTINCE – Udruženje građana „Osmeh“ osnovano je 2011. godine i bavi se pružanjem usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom različite životne dobi i za osobe sa mentalnim i intelektualnim teškoćama. Trenutno realizuje usluge: Pomoć u kući za starije i osobe sa invaliditetom, Lični pratilac deteta i R.O.J. „PČELICA“ – program podrške osobama sa mentalnim i intelektualnim teškoćama. Udruženje organizuje obuku negovateljica za starije akreditovanu od strane Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Udruženje “Osmeh” je, među brojnim akcijama, sredinom prošle godine priredilo Novogodišnji humanitarni vašar, tokom kojeg su na svojim štandovima prodavali rukotvorine koje su mališani koji koriste usluge “Osmeha” radili zajedno sa svojim  ličnim pratiocima. Još jednom su ova deca pokazala da su kreativna, maštovita, vredna kao pčele. Uz podstrek svojih ličnih pratilaca, uz osmeh  ponudili su sugra|anima veliki broj novogodišnjih ukrasa, čestitki, magneta. Veliku prazničnu čaroliju dopunili su Deda Mraz i njegovi pomoćnici. Posebnu radost dece izazvalo je slikanje sa Deda Mrazom u velikom ramu u obliku srca.

Po rečima Milice Radulović, predsednice udruženja, prikupljeni novac biće iskorišćen za kupovinu didaktičkog materijala i materijala koji je potreban  za likovnu radionicu.

Od drugara iz “Osmeha” saznajemo da im je interaktivna tabla veoma potrebna za rad sa decom i da je to jedna od njihovih novogodišnjih želja. Gotovo da nema humanitarne ili praznične manifestacije u koju nisu uključena deca iz “Osmeha” prenosi list Vlasina.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: