Leskovac: Završena rekonstrukcija vrtića „Bambi“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Радови на реконструкцији вртића „Бамби“ који укључују санацију крова и замену столарије и фасаде су званично готови, па су се деца и васпитачи данас званично вратили у просторије овог вртића. Тим поводом је одржана прес конференција на којој су говорили градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и директорка Предшколске установе „Вукица Митровић“ Јасмина Анђелковић Ђорђевић.

Градоначелник се обратио присутнима и казао: „Сви пројекти и све одлуке које са својим тимом доносим и настојим да на време спроведем у дело су усмерени ка побољшању стандарда живота, како бисмо родитељима олакшали и улепшали најодговорнији и најлепши посао на свету – подизање и васпитање деце. С том намером смо започели реконструкцију ове зграде, преко Министарства без портфеља задуженог за популациону политику и демографију обезбедили новац (око 6 милиона динара), испоштовали све законске прописе, авансно уплатили читаву суму одговорном извођачу радова и оно што је најважније је крајњи резултат.“

Он се овом приликом извинио родитељима, деци и запосленима због непредвиђених околности и кашњења у извођењу радова и подсетио да вртић „Бамби“ користи једно од најлепших игралишта у нашем граду које се налази у непосредној близини. Реч је о донацији немачке компаније „Фалке“ вредној 26.500 евра која је пре три године дата на коришћење најмлађим грађанима Лесковца.

Директорка Предшколске установе је изразила своје задовољство што је овај објекат добио ново лице, што боравак у вртићу више неће бити ометен прокишњавањем крова, што су просторије пријатније, удобније и топлије. Она се захвалила градоначелнику и Министарству без портфеља што су омогућили да се вртић „Бамби“ реконструише и доведе у што безбедније и квалитетније стање – наводи се на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor