Tim iz Leskovca osvojio treće mesto na takmičenju za najbolji projekat „Svetionik znanja“

Loading

LESKOVAC – Tim iz Leskovca u sastavu Jovana Stojanović, Katarina Stojanović, Miljana Stamenković i Dimitrije Marković osvojio je treće mesto na takmičenju za najbolji projekat „Svetionik znanja“ proteklog vikenda na Zlatiboru od 1. do 3. februara 2020. godine. Ovo je jedan od najvećih projekata za srednjoškolce u Republici Srbiji. Tim iz Leskovca osvojio je treće mesto sa projektom „His4pp“. Cilj projekta „His4pp“ jeste unapređenje kvaliteta života Leskovčana putem sporta i zdravih stilova života.

„Svetionik znanja“ predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Novi Sad, Vršac, Pančevo, Kragujevac, Leskovac, Vranje, Niš, Novi Pazar, Loznica, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.
Projekat „Svetionik znanja“, sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK), a finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz stručne oblasti i alumni mentora, timovi su osmišljavali projekte iz jedne od pet oblasti: Kultura i umetnost, Ekologija, Društvena odgovornost i aktivizam, Sportska kultura i Turizam – prenosi portal Dnevnik juga.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor