Bojnik: Dvanaesta zimska škola za poljoprivrednike u organizaciji PSSS Leskovac

Loading

БОЈНИК – Традиционална 12. по реду Зимска школа за пољопривреднике коју организује Пољопривредна саветодавна и стручна служба Лесковац почела је предавањима која су организована у Бојнику.

Предавања су тематски била посвећена пољопривредницима који се баве воћарском и сточарском производњом, поред овога било је речи и о прихрани усева за ратарску производњу, а посебан акценат стављен је и на удруживање пољопривредника, односно формирање задруга.

Како истиче директор ПССС-а Далибор Цветановић, значај ових предавања огледа се у презентовању свих новина у примарној производњи, као и прописа који се односе на субвенције. Он додаје да је предавање у Бојнику организовано у сарадњи са локалном самоуправом која прати потребе пољопривредника и на тај начин креира аграрну политику.

Како наглашава Ивица Јовановић, из Буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бојник, заинтересованост произвођача из бојничког краја за ово предавање била је велика, а потребе пољопривредника биће артикулисане кроз субвенције и друге подстицаје.

Посебан сегмент предавања односио се и на осигурање пољопривредника. Агент продаје компање Дунав осигурање Милица Васиљковић казала је  да осигурање и сарадња пољопривредника у овој области доприноси већој сигурности.

Пољопривредници су се највише распитивали за предстојеће конкурсе ресорног министарства и субвенције, а посебно машина и возила. Као посебно је отворено питање оснивања задруга и значаја задругарства о чему је говорила саветодавац ПССС-а Јелена Стојиљковић.

Предавање у Бојнику наишло је на велики одзив пољопривредних произвођача, а то потврђује препуна сала општинске скупштине.

Извор: званични сајт општине Бојник

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: