Centar za edukaciju “Nikolić” Leskovac: “Radimo za bolju budućnost dece”

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић данас је посетила Центар за едукацију Николић и Јелену Николић, младу жену која је путем пројекта „Радимо за бољу будућност деце“ добила новац од Града и своју бизнис идеју спровела у дело.

Том приликом заменица градоначелника Ранђеловић казала је следеће: „2018. године је Јелена Николић, власник овог едукационог центра добила путем пројекта „Радимо за бољу будућност деце“ око 360 хиљада динара. Они су тада унапредили ову едкациону учионицу где сва деца узраста од 2 до 10 година могу добити сву додатну помоћ.“

„Преко пројекта „Радимо за бољу будућност деце“ до сада је више од 80 младих особа добило прилику да покрене или да унапреди свој бизнис, осим тога, преко истог овог пројекта урадили смо реконструкцију једног од највећих вртића у граду вртића „Бамби“, као и енергетску санацију Основне школе у Печењевцу и изградњу Авантура парка“, истакла је др Ранђеловић.

„Жеља нам је и да пружимо шансу младим амбициозним људима да унапреде своје пословање и да остану у граду, што је и суштина за коју се залажемо као локална самоуправа“, казала је заменица градоначелника и истакла да ће Град у току ове недеље поново конкурисати и да се нада да ће и ове године добити средства и обновити још неку школу.

Јелена Николић, власник Центра за едукацију Николић, на конференцији за медији истакла је следеће: „Овај Центар смо отворили 2016. године, а захваљујући средствима које смо добили, 360 хиљада динара преко пројекта, опремили смо ову Монтесори учионицу по свим задовољавајућим стандардима. Упослили смо још једно младу особу која ће остати овде у граду и у плану имамо да ускоро запослимо још једну особу која ће бити на стручној пракси“.

Центар за едукацију „Николић“ организује радионице које подразумевају рад у Монтесори учионици са оригиналним материјалима подељеним у пет области интересовања деце узраста од 2 до 10 година, а поред тога пружају и услуге са школском децом која уз њихову помоћ могу написати домаћи са учитељицом Јеленом. Пружају и услуге дефектолога који ради са децом са сметњама у развоју, као и услуге логопеда – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor