Leskovac: Privredno društvo „Metroparking“ ustupljeno PD „Parking i garaže“

Loading

LESKOVAC – Gradsko veće Leskovca dalo je saglasnost Privrednom društvu „Metroparking“ iz Beograd, za ustupanje ugovora o održavanju javnih prostora za parkiranje i rešenju stacionarnog saobraćaja privrednom društvu „Parking i garaže“ iz Leskovca. „U pismu o namerama Privredno društvo „Parking i garaže“, čiji je zvanični direktor Nina Simonović, izrazilo je spremnost za unapređenje obavljanja komunalne delatnosti, kroz izgradnju nadzemnih i spratnih garaža, kojima bi se u značajnoj meri povećao broj parking mesta, rekao je Dragan Nikolić, šef Odeljenja za komunalno- stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.

Prema njegovim rečima, kako prenosi TVL, novi privatni partner ima nameru da, imeđu ostalog, usavrši softver i postavi digitalne table sa tačnim brojem slobodnih mesta na parkiralištima.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je na sve loše strane ugovora koji je pre 12 godina potpisan između lokalne samouprave i preduzeća „Metroparking“ na period od 25 godina. On je istakao da od novog privatnog partnera „Parking i garaže“ očekuje da bude odgovoran i da sve  obaveze preuzete ugovorom  ispuni.

Članovi „opštinske vlade“ usvojili su i izveštaj o radu Gradske uprave za 2019. i predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Leskovca za prošlu godinu.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor