Projekat „Gradovi u fokusu“: Leskovac dobija koncertnu  dvoranu

Loading

LESKOVAC – Za projekat „Gradovi u fokusu“ Leskovac bi trebalo dadobije 150 miliona dinara, a nova obećanja stižu i za izgradnju koncertne dvorane – polovinu novca, oko 27 miliona dinara, gradu će prebaciti Ministarstvo kulture.

Goran Cvetanović je na sednici Gradskog veća najavio realizaciju velikih projekata u narednom periodu. Jedan od njih je izgradnja koncertne dvorane za koju bi, kaže on, deo novca trebalo da izdvoji Ministarstvo kulture. Velika je izvesnost, ali još nemamo u pisanom obliku, da će biti odobreno negde oko 27 miliona dinara za izgradnju koncertne dvorane u Domu JNA i da će ta sredstva proslediti Ministarstvo kulture i informisanja, ali ćemo grad morati i mi da obezbedimo još toliki.

Kako pišu Južne vesti, da će Leskovčani dobiti koncertnu dvoranu godinama obećavaju nadležni. Grad je 2016. godine konkurisao preko IPA programa za novac, ali je plan propao, a projekat do danas nije realizovan. U toku je priprema tehničke dokumentacije za ovaj projekat, ali o konkretnim rokovima o početku i završetku radova nadležni ne govore.

Inače, plan je da se rekonstruiše Dom vojske, a tu bi, osim koncertne dvorane, trebalo da se preseli i Muzička škola “Stanislav Binički”. Podsetimo, prošle godine organizovan je koncert na kome su nastupili leskovački muzičari i tada je sakupljeno oko milion dinara za rekonstrukciju Doma vojske, zaključuje se na sajtu Južnih vesti.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor