Leskovac: Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Loading

 

LESKOVAC – Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR organizovao je humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije. U Leskovcu manifestacija je organizovana u ispred Leskovačkog kulturnog centra, uz prigodan program i u prisustvu prijatelja, roditelja i  volontera NURDOR-a.Kako je kazala ispred NURDOR-a  Nadežda Stanković godišnje na jugu Srbije od raka oboli tridesetak dece.

Donacije prikupljene kroz obeležavanje 15. februara će takođe biti namenjene novoj Roditeljskoj kući, s obzirom da se radi o jednom od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR-a od njegovog osnivanja. Nova kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem za svu decu obolelu od raka i njihove porodice, koje su zbog lečenja primorane da duže vreme provedu u Beogradu.

Skup u Leskovcu podržala je pomoćnica gradonačelnika Kristina Vasiljković. Svetski dan dece obolele od raka obeležava se svake godine u našem gradu u cilju podrške Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR-u , a veliki broj okupljenih danas je dokaz da svi zajedno možemo da budemo podrška kako deci, tako i njihovim roditeljima, rekla je Vasiljkovićeva.

Tačno u 13 časova, pod sloganom Zagrli snažno!, simbolično su mladi izlečeni od raka poslali jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka.

Izvor: TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor