Jasmina S. Milčić Mitrović: „Kula od peska“ promovisana u Domu kulture u Grdelici  

Loading

VLASOTINCE – Lako je graditi kulu od kamena, izgraditi kulu od peska znači stalno, težiti ka nečem izazovnijem, opasnijem, a to je borba sa večitim detetom i sećanjima na detinjstvo u svakome od nas, kaže Jasmina Mitrović, autorka knjige kratkih priča “Kula od peska” i dodaje da je knjiga “splet stvarnosti imaginacije“.

U Domu kulture u Grdelici promovisano je delo Jasmine S. Milčić Mitrović, spisateljeice iz Vlasotinca. O knjizi je govorila profesorka Miljana Išljamović, iz Vlasotinca. Muzički deo večeri Jovan Dimitrijević iz Grdelice.

„Ova knjiga prikazuje život kao kulu od peska, jer u stvari svi mi ceo život nešto gradimo, stičemo. Čini nam se da nam nešto izmiče i uvek nam fali to zrnce peska koje vetar želja nekud odnese. Lako je graditi kulu od kamena, izgraditi kulu od peska znači stalno težiti ka nečem izazovnijem, opasnijem a to je borba sa večitim detetom i sećanjima na detinjstvo u svakome od nas.

Ovo je triptih od stvarnosti do mesečeve princeze, snevača, lutalice, jer ko smo mi, do samo lutalice u sopstvenom životu, kaže autorka kojoj je ovo prvi prozni prvenac.

Svi prisutni na promociji dobili su poklon – teglicu sa peskom i na pergamentu napisan po jedan naslov iz ove knjige, jer ipak je ovo veče ,,Kule od peska“.

Miljana Išljamović, govoreći o autorki, naglasila da je književnost samo jedan delić njene svestranosti u oblasti kulture opštine Vlasotinca, te da njen entuzijazam, ideje i ljubav prema stvaralaštvu i dalje traju i vode je dalje ka nekim novim kulama i snovima…

Promocija je bila izutezno posećena i svi prisutni uživali su u opuštenoj i nadahnutoj atmosferi koju je svojom iskrenošću začinila autorka knjige – prenosi sajt Sane life.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor