Leskovac predstavljen u 14. izdanju „Srbija nacionalna revija – Turizam 2020“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Tуристичка организација Лесковац, уз велику подршку локалне самоуправе, градоначелника и председника Федерације европских карневалских градова за Србију др сци. мед. Горана Цветановића, успешно промовише туристичке потенцијале града на Ветерници – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Синергија ТОЛ-а и града резултирала је објављивањем текста о Лесковцу у 14. издању часописа Србија национална ревија – Туризам 2020. који представља најатрактивније светске дестинације, а може се наћи у рукама путника у свим авионима Air Serbia.

Поводом промоције текста о Лесковцу у овој ревији и представљању активности које град и ТОЛ заједнички спроводе на јачању туристичког потенцијала, данас је у просторијама ове организације одржана конференција за медије на којој су говорили члан Градског већа Владимир Петковић, директор Туристичке организације Небојша Коцић и шеф Одељења за привреду и пољопривреду Градске управе Лесковца Бобан Соколовић.

„На наше велико задовољство, поред текстова о Паризу, Пекингу, Памукалама, Јави, у овом издању је изашао и текст о Лесковачком карневалу, који је одржан прошлог лета. Овај чланак садржи мноштво живописних слика, описа великог броја пропратних карневалских активности и акцента на чланству града Лесковца у Међународној федерацији карневалских градова Европе. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић здушно подржава све манифестације које привлаче туристе, залагањем, великим трудом и ауторитетом успева да их унапреди и оснажи. У самом тексту је наглашено да је захваљујући њему, који се налази на челу FECC-A за Србију, карневал у Лесковцу задобио међународне размере“, казао је данас Петковић и подсетио да је лесковачки крај у овом часопису већ добио своје место када је писано о Локошници и Данима паприке који се одржавају у овом месту.

Данас је било речи о међународним туристичким сајмовима у Софији и Београду на којима је Лесковац имао веома успешне промоције и о туристичком возу „Роштиљку“ о чему је говорио директор ТОЛ-а, Небојша Коцић. Коцић је истакао да је представљање Роштиљијаде на сајму у главном граду Бугарске наишло на свеопште одушевљење и додао да је за представнике града Лесковца на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем организован свечани пријем у тамошњој амбасади Србије на којем су додатно промовисани туристички потенцијали нашег града. Он је истакао да је чланак у часопису Туризам 2020. који је посвећен предстојећем 15. Лесковачком карневалу од велике важности јер је он редовно штиво у авионима Air Serbia, као и у свим страним амбасадама и конзулатима, те закључио да ће се захваљујући њему број туриста значајно повећати. Један од пресудних фактора је свакако чланство града Лесковца у Међународној федерацији карневалских градова Европе, као и чињеница да је градоначелник Лесковца представник ове организације за Републику Србију.

Бобан Соколовић, шеф Одељења за привреду и пољопривреду том приликом говорио је о стратешком документу за развој туризма у наредних 5 година: „У току је изграда програма развоја туризма са акционим планом за период 2020-2025. година. Свесни смо тога да је Лесковац интересантна туристичка дестинација, да развија манифестациони туризам, али да има потенцијала за рурални туризам. Да бисмо почели и развијали рурални туризам неопходно је да имамо стратешка документа која су неопходна за конкурисање код међународних организација, али и код наших министарстава, а пре свега код ИПА програма који ове године почиње да издваја и даје средства за развој рурално туризма. Биће то један стратешки документ на који смо, с једне стране обавезни по закону, а с друге стране је основа, односно базични услов за конкурисање конкретно по пројектима за које будемо заитересовани, ми као Град, односно Одељење за привреду и пољопривреду с једне стране и људи који су конкретно везани са развојем туризма – Туристичка организација Лесковац. Документ је у изради, биће готов негде априла, проћи ће сагласност Министарства и наше Скупштине, а онда ћемо сви заједно као Град и управа финансијски подржати и реализовати у наредних 5 година“ – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: