Narodna biblioteka Vlasotince: Marija Popović: (“Ne)vreme, zbirka pesama

Loading

(НЕ)ВРЕМЕ МАРИЈЕ ПОПОВИЋ У ПРАВО ВРЕМЕ

„За нас који радимо на издаваштву, у оквиру делатности Библиотеке, нема већег задовољства од овога када видимо препуну салу људи који поштују писану реч, који воле поезију и, наравно, одају признање нашој песникињи Марији Поповић, чију ћемо збирку песама представити вечерас” – овим речима је директор Библиотеке и уредник издања Срба Такић отворио програм представљања књиге („Не)време.”
И заиста, препуна сала Галерије Културног центра на кеју, пажљиви слушаоци и садржајан програм били су одлични промотери књиге коју су њени поговарачи, који су били и уводничари ове вечери, Јована Петковић, Данило Коцић и Срба Такић, обасипали похвалама.
Стихове из песмарице читале су колегинице из Библиотеке Јелена Миленковић, Бојана Стојилковић и Јелена Лепојевић. Посебну лепоту читавом дешавању дали су музичари Иван и Бода, који су свако читање својим музицирањем чинили уверљивијим и емотивнијим.
Своје задовољство није крила ни Марија, што због препуне сале, што због пажње којом је програм праћен. Поручила је да јој то много значи и да је охрабрује да пише и надаље.
По њеној жељи, ово је вече имало и хуманитарни карактер, јер свако ко је хтео да има примерак књиге за себе, дао је прилог за помоћ у лечењу Анастасије Спасић. Тако смо вече, 21. септембра, дан када се слави Рођење Пресвете Богородице, завршили на најлепши начин, лепим речима, ведрим порукама и бригом за друге.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor