Medveđa: Predsednik opštine dr Nebojša Arsić na Kopaonik biznis forumu

Loading

МЕДВЕЂА – Копаоник бизнис форум, који је траје од 1- 4. марта, као централну тему имао је индустрију и повезане теме: Изазови за будућност, дигитализацију, образовање, политику запошљавања и питање “одлива мозгова”.

Учешће на форуму, као један од говорника, узео је председник општине Медвеђа Небојша Арсић, а говорио је на панелу “Равноправност полова као предуслов одрживог развоја на локалном нивоу“.

На Копаонику бораве представници привредног и бизнис света, и не само Србије већ и из читавог региона, чланови Владе, међу којима су премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, потпредседница Владе РС и министарка грађевинарства Зорана Михајловић, али и представници како домаћих, тако и међународних финансијских институција – Народне банке Србије, Фискалног савета, Међународног монетарног фонда, Светске банке. Кроз призму бројки – највећи регионални бизнис форум ове године окупља око 1.300 учесника.

“Ове године навршава се четврт века од усвајања Пекиншке декларације и од тог дана до данас урађено је доста у оквиру борбе за женска људска права, али требало би радити још више како би се унапредили циљеви једнакости и развој мира у корист свих жена у свету“, подсетила је Бранкица Јанковић, повереница за родну равноправност. Платформа за акцију бави се пре свега отклањањем препрека за равноправно учешће жена у економском, културном и политичком одлучивању, као и за остваривање једнаких права жена и мушкараца у јавном и приватном животу. Бранкица Јанковић је подсетила да жене не би требало затрпавати бирократијом, него им омогућити да равноправно учествују у доношењу одлука на локалном нивоу.

Председник се сложио са том констататацијом цитирајући Маргарет Тачер, британску политичарку и бившу премијерку Уједињеног крављевства, која је својевремено изјавила да у политици „ако хоћеш да се нешто каже, питај мушкарца. Ако хоћеш да се нешто направи, питај жену.”

Извор: информативна служба СО Медвеђа

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor