Hotel „Beograd“ – simbol Leskovca: Prva faza obnove privodi se kraju

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Хотел „Београд“, стари симбол Лесковца, место окупљања, прослава и лепих успомена бројних генерација је у процесу обнове. Прва фаза радова, која подразумева реконструкцију фасаде и опрема четири локала који су од данас званично почели са радом приводи се крају, и тим поводом одржана је конференција за медије на којој су говорили градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и један од инвеститора Драган Станисављевић.

Градоначелник је честитао двојици инвеститора који су до сада у овај пројекат уложили око 3,5 милиона евра на иницијативи и успеху који су сада постигли: „Сведоци смо да се у нашем граду непрекидно и ради и гради и да је из дана у дан све више модерних зграда и здања које красе добро познате, и свима драге, улице. Обнова, модернизација и адаптација култног хотела Београд је наишла на свеопште одобравање и усхићење наших суграђана.

Радује ме што центар нашег града добија ново рухо које ће досећи свој максимум када радови на изградњи трга вредни 223 милиона динара буду завршени. Биће то једна лепа, функционална целина и град ће бити много модернији, много савременији и лепши.“

Како је најављено, адаптација и реконструкција остатка објекта тек предстоји и изводиће се у две фазе које ће обухватити радове на изградњи великог ресторана, 2 кафића, панорамског лифта и sky кафеа, као и велике и мале свечане сале и конгресне сале, опремање хотелских соба, сауне, теретане.

Драган Станисављевић истакао је да је у овај пројекат отпочео у мају и да ће, када радови буду завршени, око 130 радника засновати радни однос у овом комплексу. Он се захвалио градоначелнику и локалној самоуправи на континуираној помоћи и подршци.

Након обраћања, уследио је обилазак новоотворених локала који су већ били препуни посетилаца, а сви суграђани су позвани да узму учешће у такозваном донаторском сату који компанија ДМ организује од 6 до 7 часова сав прикупљени приход ће бити дониран дневном боравку „Дуга“ – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: