Narodni muzej Leskovac: Izložba radova Predraga Lojanice

Loading

ЛЕСКОВАЦ– Народни музеј у Лесковцу, отвара изложбе цртежа и видео радова аутора Предрага Лојанице под називом „ У манастиру“. Изложба ће бити отворена 11.03.2020. године у Галерији Народног музеја Лесковац у 19 часова.

Предраг Лојаница је рођен у Томашевцу, 1973. године. Факултет ликовних уметности у Београду уписао је 1998. а завршио 2003. године у класи проф. Чедомира Васића. Магистрирао је 2007. године темом „Портрет човека“, код истог професора. Докторско уметнички пројекат „У манастиру“ слике, цртежи, видеорадови“ одбранио 2014. на Факултету ликовних уметности у Београду, ментор проф. Анђелка Бојовић.

У потрази за исконским, исправним, најистинитијим животом, Лојаница пројектом „У манастиру“ проналази свој идеални простор контемплације у оквиру зидина манастира Светог архиђакона Стефана у Сланцима. На овом простор, у периоду од пар година, развија свој уметнички, духовни, докторски пројекат, којим „лечи“ себе и своју уметност, а који је резултирао великим бројем успешних радова, цртежа, слика, текстуалних и видео записа.

 

Народни музеј Лесковац

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: