Vlasotince: Humanitarni kocert KUD „Sveta Trojica“ iz Boljara

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Културно-уметничко друштво „Света Тројица“ из Бољара приредило је традиционални концерт. Они су, поред обележавања 8. марта, Дана жена, концертом обележили и свој јубилеј, десет година од оснивања. Концерт је имао хуманитарни карактер , прикупљена средства намењена су за лечење Славољуба Петковића, иницијатор акције је Мирослав Цекић, председник и уметнички руководилац КУД „Свете Тројице“.
„Ове године наш традиционални концерт поводом осмог марта, Дана жена и обележавања дана нашег оснивања, организовали смо како би се прикључили хуманитарној акцији за лечење нашег младог суграђанина Славољуба Петковића. У име свих учесника желим да се захвалим свима који су исказали своју хуманост и укључили се у акцију “, рекао је Мирослав Цекић.
Публика је била у прилици да ужива у наступу најмлађих чланова овог друштва, који су се представили сплетом игара из Пчиње, Смиље и босиље, Бела Рада… Марта Станковић је присутне поздравила песмама Даире, Запевала сојка птица, Црвен фесић и Моја драга, уз пратњу искусних музичара Кароља Каје Миленковића и Војкана Стаменковића. Иначе , КУД „Света Тројица“ наступао је, како у Власотинцу, тако и широм Србије и у иностранству, аМарта Станковић добитник је многих награда на такмичењима изворне и етно песме – преноси лист „Власина“.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor